Oraşe

Oraşul Eforie

Scurtă Descriere – Alcătuit din două staţiuni (Eforie Sud şi Eforie Nord), oraşul Eforie este situat pe fâşia de litoral dintre Marea Neagră şi Lacul Techirghiol, la 19 km de municipiul Constanţa. Populaţia sa depăşeşte 10000 de locuitori.

Cea mai veche staţiune balneară de pe litoralul românesc al Marii Negre, oraşul Eforie, s-a dezvoltat ca oraş turistic şi este recunoscut internaţional ca centru de tratament pentru diferite afecţiuni pe bază de metode naturale.

Bazele de tratament sunt deschise tot timpul anului şi sunt specializate în tratarea afecţiunilor reumatice, dermatologice şi ale sistemului osos. Dintre factorii care contribuie la vindecarea acestor afecţiuni putem menţiona apa puternic mineralizată, nămolul de Techirghiol, băile cu apă sărată din lacul Techirghiol şi aerosolii.

Plaja lată, întinsă pe 3 km, cât şi faleza spectaculoasă, înaltă de 35m recomandă oraşul Eforie ca destinaţie de vacantă, turiştii beneficiind de numeroase baze de agrement, terenuri de sport, piscine, accesorii pentru sporturi nautice, etc.

www.primariaeforie.ro

 

Oraşul Murfatlar

Aşezare geografică – Situat la vest de municipiul Constanţa, la o distanţă de 18 km, oraşul Murfatlar are în componenţa sa localitatea Murfatlar şi satul Siminoc.

Populaţia – Populaţia oraşului este de 10.746 de persoane, majoritatea de naţionalitate româna, alături de care coexistă şi etnici turci, tătari şi rromi.

Scurtă Descriere – Teritoriul administrativ al oraşului are o suprafaţă de 6.925,075 ha, iar activitatea sa economică se bazează în principal pe comerţ, fiind urmată de celelalte ramuri: transport, servicii, agricultură, industrie şi construcţii.

Turismul în oraşul Murfatlar se doreşte a fi o componentă importantă a vieţii social-economice, având ca axă principală obiective cultural istorice recunoscute şi ocrotite de lege. Aici se află una dintre cele 13 destinaţii turistice religioase principale din ţară : complexul monahal rupestru de la Murfatlar, unul dintre cele mai vechi lăcaşe de cult din România, considerat a fi de o inestimabilă valoare şi datorită inscripţiilor cu caractere gotice, germanice, greceşti şi slavone din interior.

Printre obiectivele turistice ale oraşului Murfatlar se numără şi rezervaţia naturală “Fântăniţa” în cadrul căreia există şi popasul cu acelaşi nume. De asemenea, acest oraş este renumit în întreaga ţară şi peste hotare pentru apreciatele sale soiuri de vin. Astfel, un alt punct de atracţie al oraşului îl reprezintă crama şi complexul de vinificaţie SC „Murfatlar România” SA., cel mai important producător de vin din România.

www.primaria-murfatlar.ro

Oraşul Năvodari

Aşezare geografică – Situat pe istmul dintre Lacul Taşaul şi Lacul Siutghiol, oraşul Năvodari se află la o distanţă de 10 de km de municipiul Constanţa şi beneficiază de o plajă întinsă şi de un climat marin bogat în aerosoli. Suprafaţa administrativă a oraşului Năvodari este de 7031.82 ha.

Populaţia – Populaţia sa depăşeşte 32300 de locuitori, majoritatea fiind de naţionalitate română, alături de care coexistă etnici de naţionalitate turcă, tătară, ruso-lipoveană şi rromă.

Scurtă Descriere – Oraşul Năvodari s-a dezvoltat în jurul platformei industriale Petromidia, cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei. Rafinăria şi întreaga platformă industrială sunt deservite de portul Midia Năvodari proiectat şi construit pentru acest tip de activitate.

De asemenea, în ultima perioadă, oraşul Năvodari s-a remarcat ca un reper turistic şi rezidenţial important la nivel regional. În acest sens, un major punct de atracţie al oraşului Năvodari îl reprezintă complexul de tabere, considerat a fi cel mai mare din sud-estul Europei, cu o capacitate de peste 4800 locuri de cazare.

www.primaria-navodari.ro

 

Oraşul Ovidiu

Aşezare geografică – Oraşul Ovidiu este amplasat pe malul vestic al Lacului Siutghiol, la numai 10 km. Nord de municipiul Constanţa. În zona nordică este traversat de canalul fluvial Poarta Albă Midia Năvodari. Oraşul are în subordine satul Poiana şi localitatea Nazarcea.

Populaţia – Populaţia oraşului depăşeşte 13100 de locuitori iar din punct de vedere etnic, în Ovidiu convieţuiesc turci, tătari, rromi, aromâni, moldoveni, olteni, ardeleni şi dobrogeni.

Scurtă Descriere – Industria este principala activitate economică desfăşurată în această localitate, urmată de comerţ, servicii şi agricultură. În ultima perioadă, datorită aşezării sale pe malul lacului Siutghiol, tendinţele pieţei imobiliare au influenţat foarte mult dezvoltarea oraşului transformându-l într-o importantă zonă rezidenţială.

Pe insula Ovidiu din Lacul Siutghiol se presupune că ar exista mormântul poetului Publius Ovidius Naso. În momentul de faţă, pe insulă îşi desfăşoară activitatea un complex turistic cu restaurant cu specific pescăresc şi tradiţional românesc.

Oraşul oferă variate posibilităţi de recreere, printre care amintim: Centrul Cultural, Clubul Sportiv Orăşenesc, pista de karting, restaurante, plimbare cu vaporaşul la Insula Ovidiu, Popasul Cişmea etc.

www.primariaovidiu.ro

Comentariile nu sunt permise.